Varázslatos programokkal várjuk Önöket az év legrövidebb éjszakájának estéjén, 2017. június 24-én 18:30-kor a
Múzeumok Éjszakája programjaira.

A nyári napfordulón világszerte Szent Iván, a szerelmesek és a boszorkányok éjszakáját ünnepeljük. Mi is várjuk kedves vendégeinket játékos feladatokkal, szerencsesütivel, tombolával és nyereményekkel. Varázsvirágot keresünk, almát sütünk, hiszen a nyáréji tűzben sült almának gyógyító ereje van, tüzet ugrunk, kívánságcédulát égetünk, bájitalt kóstolunk…

19:30-tól vendégünk a Rozsdamaró Zenekar (Patyi Zoltán és barátai), akik előadásuk után tovább húzzák a „talpalávalót” a szentiváni tűz körül is. Most sem maradhat el az élményfotózás, a hangulathoz illő boszi hátérrel.

A hagyományokhoz híven e nap délutánján a vadászokkal kirándulhatnak az érdeklődők Tompapusztára.
17:30 az indulás tervezett időpontja, gyülekező a Molnár-C. Pál Emlékház előtt. A kirándulásra előzetesen lehet jelentkezni személyesen a könyvtárban, vagy telefonon a 06/68 457 761-es számon 2017. június 22-ig.

Reméljük, ennyi előkészület után mindenki álma teljesül majd, vagy legalábbis egy része, ha mégsem… nem adjuk fel, jövőre újrakezdjük! Hívunk és várunk mindenkit szeretettel, hiszen kicsik-nagyok egyaránt szeretik a mesét és a meseszerű élményeket. Jöjjenek, varázsoljunk együtt egy kellemes estét!

A Fodor Manó Helytörténeti Egyesület programjai:
Éjszakai tárlatvezetés a helytörténeti kiállítótermekben, melynek keretében megtekinthető az új néprajzi kiállítás is, amatőr rádiózás Csák Imrével, újra nyit a Száraz-ér kávézó.

A rendezvény helyszínei:
Molnár-C. Pál Emlékház, Battonya, Fő u. 123.
Fodor Manó Helytörténeti Egyesület, Battonya, Fő u. 103.

Mindenkit szeretettel várunk!