Rendhagyó módon, több helyszínen zajlott az idei Múzeumok Éjszakája programja. A délután folyamán a kirándulni vágyók a Dózsa György Vadásztársaság jóvoltából kirándulhattak a Peregi Iskolamúzeumba és látogatást tettek a lovardában.

Ezt követően a Molnár-C. Pál Emlékháznál szabaduló játékkal kezdődött a program, majd a Fodor Manó Helytörténeti Egyesületben helytörténeti játék, a könyvtárban kvízjáték várta a résztvevőket, a Katolikus Helytörténeti Gyűjteménynél pedig puzzle-t kellett kirakniuk a játékosoknak. Minden állomáson a helyhez illő ismeretanyag volt a téma.

Az akadályok sikeres teljesítése után a célállomás a Tájház volt, ahol a nyeremények átadása után Csák Imrével bepillanthattunk a rádiózás rejtelmeibe, majd papírhajón úsztathattuk el Szent Iván-éji kívánságainkat a Száraz-éren. A program záró része a tűzugrás volt.
Bízunk benne, hogy minden résztvevő jól érezte magát ezen a rendhagyó Múzeumok Éjszakáján.

Köszönjük szépen mindenkinek, aki közreműködött a programok szervezésében és lebonyolításában.

Köszönjük a Dózsa György Vadásztársaság, a Fodor Manó Helytörténeti Egyesület, a Szivárvány Néptánc és Hagyományőrző Egyesület és a Klivényi Lajos Katolikus Közösségi Ház együttműködő részvételét és munkáját!

Napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír az a gondolat, hogy élővé tegyük hagyományainkat és az őseink kultúrája iránti megbecsülést átadjuk a fiataloknak. “A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása!” ….csak legyen, akinek továbbadhatjuk!