Szent Iván Éjszakája.

Battonya város lakossága a karantén után elsőként a Szent Iván éji rendezvényen ünnepelhetett együtt, közösen. Az elmúlt hónapok izolációja után végre szabadon, egymást kézenfogva szórakozhatott a város apraja és nagyja.

Az este nyolc órakor kezdődő programsorozat első részeként a látogatók egy rejtélyes nyomozáson vehettek része a Molnár-C. Pál Emlékházban. Az interaktív játék során a közönség aktív segítségére is szükség volt a bűntény felderítésére és a tettes kézre kerítésére.
Ezt követően fáklyákkal a kezünkben vonultunk át a főtérre, ahol a forró hangulatról a Phlox tűzzsonglőr csapat gondoskodott. Koreográfiájukkal bebizonyították, hogy néha megéri a tűzzel játszani.
A tűzgyújtást követően a békéscsabai Meseházi Családi Dalárda tagjai énekeltek csodaszép népdalokat, majd a meggyújtott máglya körül Móricz Bence és Nemcsényi Alíz vezetésével jó hangulatú táncház kezdődött. Mindeközben a kapott, vagy a saját maguk által írt kívánságokat dobhatták a tűzbe a résztvevők. A szorgos lábak addig ropták a táncot, amíg a tűz lángjai csendesedtek és biztonsággal át lehetett ugrani a máglyát. Volt, aki egyedül, de a legtöbben párjukkal, családtagjaikkal és barátaikkal közösen tették meg ezt. A Szent Iván éji tűzugrásnak különleges, szerelem és egészségvarázsló célzata van, amely ebben az évben különösen fontos mindannyiunk számára.

A detektívjáték szereplői: a ház úrnője – Dr. Bálint-Rimayné Roczkó Zsuzsanna, műgyűjtő – Fodor Roland, detektív – Ancsin Alex, boszorka – Szabó Tünde, komorna – Balázsné Szabó Erzsébet, hírvivő – Pinke Zsolt.
A rendezvényen közreműködtek: Bíró Vivien, Jakab Ágnes, Sipos Réka, Sztán Boglárka, Sztán Attila, a Szivárvány néptánccsoport és a Topánka Táncház Mozgalom. A rendezvény moderátora Patyi Nikoletta volt.

Köszönjük az aktív segítséget a Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, a hangtechnika biztosítását Tornyai Zoltánnak és csapatának, a finom kürtöskalácsot Jakab Józsefnek és családjának, a rendezvény biztosítását a Rendőrség és Polgárőrség munkatársainak, továbbá az előkészületeknél nyújtott segítséget a Városellátó Szervezet dolgozóinak.
Köszönjük, hogy újra együtt volt a város, hogy ilyen sokan megtisztelték rendezvényünket! Hamarosan újra találkozunk!