“Készíts lámpást csillagfényből, (…) a mese rólad szól, ma is rólad szól!” Ezzel az idézettel fogadtuk vendégeinket immár ötödik alkalommal, a Múzeumok Éjszakáján a Molnár-C. Pál Emlékházban megrendezett Szent Iván-napi programunkon. A bejáratnál ajándék várta a résztvevőket: Szent János virágából, a tejoltó galajból készült koszorú és sötétben világító boszi seprű.

A hagyományokhoz híven délután néhányan ismét kirándultak a Dózsa György vadásztársaság tagjaival.

Az esti program egy néhány perces videóval indult, amelyben bemutattuk a résztvevőknek a Szent Iván-napi szokásokat és a battonyai szokásokról is hallhattak egy rövid ismertetőt.

Majd játékra invitáltuk kedves vendégeinket. A hely szelleméhez igazodva, három, Molnár-C. Pálhoz kötődő feladatokat kaptak a játékosok és amennyiben mindhárom feladatot helyesen megoldották, “szerencsesütit” kaptak.

Ezután következett Patyi Zoltán és barátainak előadása, akik a magyar népzene kincseit keltették életre muzsikájukkal, amelyet nagy élvezettel hallgatott a közönség.

“Bájitalt” (bólét) ittunk és megkóstoltuk a Gáspár Tamara által készített finom csokitortát. A vállalkozó kedvű látogatóink fotózkodhattak is a boszis paraván mögött.

Ezt követően a program szabad téren folytatódott, ahol a szent iváni tűz mellett a Rozsdamaró zenekar tagjai tovább húzták a talpalávalót a táncos lábúaknak. Egy sötétben világító, csak ezen az estén és rövid ideig nyíló “varázsvirágra” is lelhettek vendégeink.

Reméljük ennyi előkészület után rendezvényünk elérte célját és mindenki álma teljesül majd, vagy legalábbis egy része…de, ha mégsem sikerült elég jól a varázslás, jövőre folytatjuk!