Egy új kiadványt szeretnénk a kedves érdeklődőknek ajánlani és bemutatni.

A Battonyától Budapestig: Molnár-C. Pál (1894-1981) című kötet az elmúlt esztendő utolsó napjaiban jelent meg a Battonyai Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiadásában.

A huszadik század magyar képzőművészetének kiemelkedő alakja városunk neves szülötte, Molnár-C. Pál. Életművének változatossága, intellektuális gazdagsága a nagy tehetségek közé emeli a művészt, aki páratlan mesterségbeli tudásról tesz bizonyságot a sokféle technika kiváló alkalmazása során. A grafikák, újságrajzok, fametszetek, oltárképek, festmények különböző stílusban mind-mind megtalálhatóak- e kötetben.   Molnár-C. Pál Vallomások című önéletrajzi írásaiból vett idézetek adják a magyarázatot a megjelenített képekhez, melyeket Csillag Péter, a mester unokája válogatta a kötetbe. A könyvben a budapesti Molnár-C. Pál Műterem – Múzeumban és a battonyai Molnár -C. Pál Emlékházban kiállított alkotások fotói is láthatóak. A kiadványt életrajzi események kronológiája, valamint a kiállításainak jegyzéke zárja.

Ez a szemrevaló kötet a MÖCÖPÖ – Molnár-C. Pál 125. szakmai program keretében, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával készült. Megvásárolható a battonyai könyvtárban és a Molnár-C. Pál Emlékházban 2900,- Ft-os egységáron.